ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!

Το έχω πει και σε παλιότερο post μου και θα το ξανά πω: είμαι μαμά χαρισματικού παιδιού και ξέρω πολύ τι σημαίνει αυτό αφού το βιώνω στο έπακρον!




Τι σημαίνει χαρισματικό παιδί; Πώς το καταλαβαίνεις;
Χαρισματικό παιδί είναι εκείνο που διαφέρει από τα κοινώς λεγόμενα συνηθισμένα παιδιά. Όλα θέλει να τα κάνει με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Έχει μια ιδιαίτερη λάμψη που το κατακλύζει και μια ανάγκη για μάθηση (όχι απαραίτητα του σχολείου).
Είναι πότε οργανωτικός, πότε όχι, πότε κολλάει με κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι που δε το αποχωρίζεται, πότε τρώει ένα συγκεκριμένο φαγητό, πότε δεν το θέλει καθόλου.
Έχει ένα ύφος και ένα βλέμμα ξεχωριστό, είναι συνήθως χειριστικό παιδί, η ευφυΐα του είναι στα ανώτερα όρια της κλίμακας IQ, δυσκολεύεται στις αλλαγές, έχει καλλιτεχνικές τάσεις και σε όποιο χώρο και αν βρεθεί θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Τα παιδιά αυτά δυστυχώς, αδυνατούν να σταθούν στα σχολικά ελληνικά πρότυπα μιας και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας δεν είναι έτοιμο ακόμα να δεχτεί αυτού του είδους τη διαφορετικότητα.

Πώς μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά;

Οπλιστείτε με υπομονή. Τα παιδιά αυτά είναι συνήθως ζωηρά, βομβαρδίζουν με ερωτήσεις και αδυνατούν να συγκεντρωθούν σε κάτι συγκεκριμένο.

Αφήστε τα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε διάφορες δραστηριότητες και εκπληχτείτε στο πόσο καλοί είναι σε ότι επιλέξουν.

Μην το πιέζετε για τις μαθητικές του επιδόσεις. Δεν λέμε να μένει αδιάβαστο, αλλά αφήστε να κάνει ότι μπορεί.

Επενδύστε στη φιλία με συμμαθητές του. Το ενδυναμώνετε.

Τα παιδιά αυτά, έχουν τρομερή συναισθηματική νοημοσύνη και για αυτό γνωρίζουν πως διαφέρουν.
Εξηγήστε τους πως η διαφορετικότητα τους δεν είναι κάτι αρνητικό, αλλά κάτι θετικό και πως έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις