Και τώρα; Πάλι αρρωστήσαμε!

Δεν υπάρχει μαμά που δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με κάποια ίωση ή κάποια αρρώστια του παιδιού της. Και σίγουρα αμέσως η ερώτηση που κολλάει στο μυαλό μας είναι: Και τώρα τι κάνω;

Έχουμε απλώσει όλα μας τα παιχνίδια και παίζουμε!
 
Όλες οι μανούλες που έχετε παιδάκια είτε προσχολικής ηλικίας, είτε πρώτων τάξεων του δημοτικού, ξέρετε από πρώτο χέρι πόσο εύκολα ή πόσες φορές κάθε χρόνο τα παιδάκια μας αρρωσταίνουν. Από τότε που τα μικρά μου ξεκίνησαν το σχολείο, αρρωσταίνουν αρκετές φορές και πολλές από αυτές είναι διαδοχικά. Περνάμε όλων των ειδών των ιώσεων ώστε να μην μένουμε παραπονεμένοι. Πολλές φορές πρώτα κολλάει ο ένας και μετά ο άλλος.
Σε αυτή την περίπτωση το ένα παιδί είναι άρρωστο και πάει σχολείο, και όταν γίνεται καλά και πάει σχολείο αυτό που ήταν άρρωστο, αρρωσταίνει στο καπάκι το άλλο. Τι κάνω τότε; Εκτός από υπομονή γιατί ένα παιδί που είναι άρρωστο θέλει φροντίδα 24ώρες το 24ώρο, επιστρατεύω ένα σωρό παιχνίδια, ιδέες και φαντασία προκειμένου η μέρα του να κυλά όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Φυσικά αυτό έχει την καλή και την κακή του πλευρά. Διότι περνάει τόσο καλά στο σπίτι με την φροντίδα, την αγάπη και τα παιχνίδια που αρνείται μετά να ενταχθεί στο καθημερινό του πρόγραμμα. Από την άλλη δένεται τόσο πολύ συναισθηματικά που αυτό φυσικά είναι μοναδικό.
Πολλές μαμάδες με ρωτούν αν αυτό δεν με κουράζει και γιατί κρατάω τόσες μέρες τα παιδιά στο σπίτι. Πρώτον. φυσικά και δεν με κουράζει γιατί πάνω από όλα σαν υπεύθυνος γονιός, δουλειά μου και ρόλος μου είναι να είναι υγιής, ακόμα και αν αυτό σημαίνεις να λείψουν πολλές μέρες από το σχολείο, δεύτερον πρέπει τα παιδιά να αναρρώνουν εντελώς προκειμένου να μην κολλήσουν κάποια καινούργια ίωση αφού ο οργανισμός τους είναι καταπονημένος, τρίτον σκέφτομαι και τα άλλα παιδάκια - όπως θα ήθελα και τους άλλους γονείς να σκεφτούν και τα δικά μου-. Τώρα για το αν με κουράζει αυτό όχι φυσικά. Απολαμβάνω τα παιδιά μου στο μέγιστο και το να είμαι μαζί τους με γεμίζει χαρά.
Παρακαλώ όμως τους γονείς που τα παιδάκια τους είναι άρρωστα, να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Τα υπόλοιπα παιδάκια είναι κρίμα να αρρωσταίνουν επειδή αυτοί είναι ανεύθυνοι.
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις