ΜΑΜΑΔΟΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ!





Κάτι η καθημερινότητα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου, κάτι η κούραση, κάτι τα παιδιά που θέλουν συνέχεια να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις, οι μαμάδες καλούμαστε να είμαστε γρήγορες και καλές μαγείρισσες!

Στο κείμενο που ακολουθεί σου έχω τις καλύτερες και τις πιο γρήγορες συνταγές! Όσο για τη νοστιμιά, άλλο να στο λέω άλλο να το τρως!













Cookies σοκολάτας




1 κούπα αλεύρι

1 κουτάκι μικρό μερέντα

1 αυγό




Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι που να γίνουν μια μεγάλη μάζα μπάλας. Τα κόβετε στο μέγεθος όπου επιθυμείτε και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά!










Κέικ σοκολάτας




170 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

3 αυγά







Να λοιπόν πως θα φτιάξετε το κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά. Πάρτε μιάμιση σοκολάτα γάλακτος (από αυτήν που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ ή το περίπτερο) και 3 αυγά και κάντε τα εξής:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίστε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών.

Βάλτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσουν καλά.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Βγάλτε τα ασπράδια από το ψυγείο και χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μαρέγκα.

Βγάλτε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και ανακατεψτε την καλά (για να κρυώσει γρηγορότερα).

Περιμένετε 5-6 λεπτά, και μόλις πέσει αρκετά η θερμοκρασία της σοκολάτας, ρίξτε μέσα τους κρόκους από τα αυγά και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε, σιγά σιγά την μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας. Βάλτε πρώτα το ένα τρίτο της μαρέγκας και ανακατέψτε απαλά.

Στη συνέχεια, ρίξτε την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατέψτε πιο απαλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώστε μια φόρμα, περιχύστε λίγο κακάο ή αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Ψήστε το κέικ σοκολάτας στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Όταν το δείτε να είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και μετά το κόβετε.







Ρυζόγαλο

250 γραμμάρια ρύζι γλασέ

100 γραμμάρια ζάχαρη

1,5 λίτρο γάλα φρέσκο

προαιρετικά κανέλα




Η διαδικασία για το να το φτιάξεις είναι πολύ απλή. Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε όλα τα υλικά, εκτός από το ξύσμα και την κανέλα, και βάλ’ την σε μέτρια φωτιά. Το γάλα είναι λίγο ευαίσθητο οπότε θέλει προσοχή. Μόλις το γάλα βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε όμως συνεχώς γιατί αλλιώς το γάλα θα κολλήσει στον πάτο και θα καεί.

Έπειτα σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το γάλα να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά. Και πάλι όμως προσοχή ώστε η φωτιά μας να είναι χαμηλωμένη. Όταν το ρύζι μαλακώσει και πήξει το μείγμα μας είναι έτοιμο. Τότε κατέβασε το από την φωτιά κι άστο να ” ξεκουραστεί”.

Μετά από 5 με 10 λεπτά μπορείς να προσθέσεις το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού για να δώσει μία διαφορετική αίσθηση στο γλυκό σου. Βέβαια αυτή η προσθήκη είναι προαιρετική. Το γλυκό είναι νόστιμο και χωρίς αυτά. Μπορείς εάν θέλεις να προσθέσεις λίγη βανίλια για έξτρα γεύση.

Προσθέτεις το μείγμα σου σε μπολάκια και πασπαλίζεις από πάνω με κανέλα. Εάν δεν μπορείς να περιμένεις μπορείς να το φας και ζεστό. Αλλιώς βάλτο στο ψυγείο κι όταν τα υλικά ” δέσουν” πρόσθεσε την κανέλα.







Καψουρόπιτα (πίτα Μυκόνου)




1/2 κιλό κασέρι

1/2 κιλό Gouda

1 πακέτο φύλλο Κουρού

3 φέτες μπέικον




Στρώνετε το ένα φύλλο στο ταψί. Τρίβετε τα τυριά και γεμίζετε όλο το ταψί με αυτό. Βάζετε τις φέτες μπέικον και στρώνετε και το άλλο φύλλο από πάνω. Χωρίζετε σε κομμάτια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα!












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις